27 Mayıs 2011 Cuma

Sezonun ayakkabı trendleri neler?

Ayakkabı modasında ankle botlar, kısa ve uzun çizmeler, leopar desenli ve zımbalı modeller öne çıkıyor...

2009-2010 Sonbahar-Kış ayakkabı modası, zımbalı ayakkabılar ve dizüstü çizmelerin yükselişine sahne oluyor. Ayakkabıya olan tutkunuzun bütçenize darbe vurmasını istemiyorsanız, önce modelleri ve fiyatlarını araştırmanız gerekiyor. Hemen hemen her modeli, en pahalısından ucuza bulmak mümkün. Dünyaca ünlü markaların taklitleri de piyasadaki bir çok yerli firmada var.

İşte sezonun en moda modelleri...

Ankle botlar
Geçen seneye damgasını vuran, genellikle skinny jeanler ve eteklerle kombinlenen ankle botlar (bilek hizasında biten botlar), bu yıl yine çok moda.



Kısa çizme
Ne uzun ne de kısa duran "ara boy" çizmeler, kot pantolonlarla çok şık duruyor. En gözde olan modelleri ise topukluları...










Dizüstü çizme
Sezonun en hit modeli dizüstü çizmeler. Etekler, mini elbiseler, şortlar ve kot pantolonlarla kombinlenen bu çizmeler, giyene seksi bir hava katıyor.





Zebra ve leopar
Kış daha yüzünü göstermeden, leopar desenli çizme ve bot satışları tavan yaptı! "Ne kadar kokoş" demeyin, çünkü leoparın yanı sıra zebra desenli ayakkabılar da sezonun 80'ler temasını en çok destekleyen modellerden...


Zımbalı modeller
Geçtiğimiz kış hemen hemen bütün kıyafetleri süsleyen zımbalar çok sevildi, ayakkabı ve botlarda da kullanılmaya başlandı. Ünlülerin de sıklıkla tercih ettiği bu modeller, 80'lerin esintilerini taşıyor.










Botlar, çizmeler
Sonbahar ve kışın vazgeçilmezi şüphesiz bot ve çizmeler... Kalın, su geçirmeyen ama estetik kaygılarla tasarlanan bu ayakkabılar, "moda tutkuları" ile yaşayanların hayatını kurtarıyor.










Oxford ayakkabılar
Okul havasını yeterince soluyamadıysanız ya da vintage'ı çok seviyorsanız, özellikle kumaş pantolon ve ceketlerle kombinlendiğinde çok şık duran Oxford ayakkabılar tam size göre... Bu modeller kişiye maskülen bir hava da katıyor.






Spor ayakkabılar
Konçlu spor ayakkabılar kış aylarına yine damgasını vuracak.






Babetler
Yazdan kalma alışkanlığımız, kışın da devam ediyor. Babetler yaz-kış demeden ayaklarımızı süslüyor.





Stilettolar
Kadınlığın simgesi topuklu ayakkabılar, çeşit çeşit modelleriyle her dönemin vazgeçilmezi...





Hiç yorum yok: